Thursday, January 16, 2014

Sreću nosi neki poštar jako spor....

Promjene... Nikad ih nisam voljela... Nikad nisam lako donosila odluke o njima, a najviše su me pogađale one na koje nisam imala uticaj.. One neizbježne! Znaš ono vaganje šta ako ovo - šta ako ono... a možda ovako - ili bolje onako... i onda na kraju se ne pomjerim s mjesta... Ostanem u izmaglici sa izgubljenim pogledom.

Ta aždaja sa devet glava - odlučnost, promjene, hrabrost, strah, nedoumica, nesigurnost, nespremnost, želja, potreba... Osječeš jednu, pojave se dvije, kao po grčkoj mitologiji... I nije ni malo lako, jer glavna stvar koju tada moraš da uradiš - pobijedi sebe. A to je već ravno trećem svjetskom ratu.

Nikad mi nije bilo lako da se odlučim. I uvijek sam ostajala neodlučna. Na kraju bih odustala. Ali uvijek me promjena stigla. Osjetiš da nešto treba da promijeniš u životu... Prijatelja, drugu polovinu, mjesto boravka...čarape. gaćice... neophodno je... I nakon skoro trećine vijeka iza sebe sad znam - ne treba se plašiti...

Kad osjetiš taj nemir koji te vuče ka mislima o promjenama u životu, nemoj da ih ignorišeš, jer sigurno nešto nije u redu čim nisi zadovoljan... (osim u slučaju da ti se baš ne može ugoditi - onda posjeti psihijatra). Čovjek ima u sebi to neko šesto čulo, tog malog insekta koji ti ne da mira... Možeš da ga hraniš mislima ili da ga uništiš ignorisanjem (vrlo je vjerovatno da ćeš u stvari ignorisati samog sebe). Najvažnije - pobijedi taj strah od nepoznatog, vjeruj u sebe i vidjećeš...

Otvaraju se neka potpuno nova vrata, potpuno novi svijet, drugačiji, čistiji... Srećniji... Kako znam? Sa svakom promjenom koju uspiješ da sprovedeš, ti u stvari mijenjaš sebe, postaješ za nijansu iskreniji prema sebi... Činiš sebe srećnijim... Smiješ se više, drugi to vide, zaraze se tvojom srećom... I nekako ti sve bude ok... Samo se odvaži, vjeruj da možeš. Ispunjavaj svoje snove, one realne bar... Zadovoljni ljudi zrače nekom drugačijom energijom, i ta pozitiva se osjeti. Ne treba ti brdo novca da bi bio srećan i promijenio svoj život. Za početak budi iskren prema sebi i drugima... Zatim se nasmij svaki dan... I zahvali se svaki dan nekom na nečemu, mora biti da imaš kome... I još nešto - ljudima do kojih ti je stalo - nemoj to govoriti - POKAŽI IM!


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.