Monday, October 14, 2019

Pokloniću ti stih, i srce, i komad duše i knjigu



Dugo sam razmišljala o svojim riječima. Uklopim se uknjige koje volim, gledaju me svakog jutra tu sa police iznad glave. Volim njihove boje, i mir koji pružaju stranice i hiljade života koji tiho vrište tu sa stranica. Od svih dragocjenosti koje imam one su mi najdraže. One i album sa fotografijama. I pisma. Sve ostalo gotovo da može da stane paket, dva. 

Svega sam se odrekla. Ne volim stvari. Pokušavam da ih što manje imam, a da gomilam uspomene i osmijehe. U poslednje vrijeme otkad sam kupila Kindle gomilam elektronske knjige. NIsam odustala od pravih, štampanih, iako se to kosi sa mojim uvjernejima o čuvanju prirode, ali svi imamo neke slabosti. Nismo savršeni. Ima tako nekih serijala koje ne želim da čitam na Kindle, želim ih imapti, želim ih voljeti i čuvati na polici za... Ne znam za šta ni za koga, ali eto. 

Imam tri svoje knjige. Tri ljubimca svoje duše. I svaku pjesmu znam zašto je napisana i kada. Ne znam ih napamet. Ali pamtim. Još jedna se sprema, čim pronađem dovoljno vremena da se organizujem posle toliko mjeseci odsustva. Imam mnogo želja, ideja, ali najmanje organiyacije i izgubim se tako u mislima, i sve bih da uradim odjednom. Znam, nije baš ovo zanimljivo, ali garant, mnogi od vas su takvi. 

Riječi nisu dovoljne ako ostanu u glavi. Ni knjige nisu sretne ako ostanu samo otkucani listovi hartije. Treba ih čitati. Voljeti. Treba ih i poklanjati. Pa zato... Poklanjam svoju prvu zbirku. Deseto nebo. Moje najprvo i najteže stečeno bogatstvo. Jedna velika ljubav je upakovana tu. Ljubav i san. Od svega su ostale samo pjesme. I neke fotke, i moja sjećanja. Dovoljno zar ne?

Eto... 
Uputstva za preuzimanje knjige možeš vidjeti OVDE

Nadam se da ćeš uživati. U mnogo čemu se moj stil pisanja promijenio, ali nekako taj početak je ipak poseban. Možda baš zbog te ljubavi. Ako želiš možeš ostaviti svoju ocjenu na Goodreads, ako ga koristiš. Ili mi uvijek možeš pisati. Ili... Samo je važno da si srećan :)

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/20144437/?claim=27cgem8xwxz">Follow my blog with Bloglovin</a>

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.